Kalamar--Squid
Malzemeler-Materials
1 kg Kalamar-squid
Kalamar |
4 Şişe Soda ya da
1 paket Karbonat-carbonate
5 yemek kaşıgı Un-flour
Tuz-Salt
Yeteri kadar Ayçiçekyagı
Sosu İçin-For the sauce
4 yemek kaşıgı İrmik
2 diş Sarmısak-garlic
2 yemek kaşıgı yogurt-yoghurt
1 yemek kaşıgı Mayonez-mayonnaise
1 su bardagı Su-Water
Yapılışı:
squid |
1-Kalamarları yumuşamaları için 4 yada 5 şişe sodanın içinde yaklaşık 3 ya da 4 saat bekletiyoruz.
Not: Eger soda yoksa 1 paket karbonatı su ile açın ve onun içinde de bekletebilirsiniz.Aynı işlevi yapar.
Kalamar |
2-Daha sonra içine tuz koydugumuz unun içine kalamarları atıp iyice una buluyoruz ve kızgın yagda nar gibi kızartıyoruz.
Kızarttıgımız kalamarları kagıt peçete üzerine koyup fazla yagı alıyoruz.
squid sauce |
1-Dört yemek kaşıgı ( tepeleme dolu olacak) irmigi tenceremize koyup,üzerine 1 su bardagı suyu ilave ediyoruz.
İrmik renk degiştirmeyecek şekilde pişiriyoruz.Ama suyu tamamen çektirmiyoruz,az biraz sulu bırakıyoruz.
Daha sonra ezdigimimiz 2 diş sarmısagı ,yogurt ve mayonezi ilave ederek karıştırıyoruz.Sosumuz hazır.
Afiyet bal şeker olsun.:))
squid |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder