25 Mart 2016 Cuma

kalamar

Kalamar--Squid



Malzemeler-Materials

1 kg Kalamar-squid
Kalamar

4 Şişe Soda  ya da

1 paket Karbonat-carbonate

5 yemek kaşıgı Un-flour

Tuz-Salt

Yeteri kadar Ayçiçekyagı

Sosu İçin-For the sauce

4 yemek kaşıgı İrmik

2 diş Sarmısak-garlic

2 yemek kaşıgı yogurt-yoghurt

1 yemek kaşıgı Mayonez-mayonnaise

1 su bardagı Su-Water

Yapılışı:

squid

1-Kalamarları yumuşamaları için 4 yada 5 şişe sodanın içinde yaklaşık 3 ya da 4 saat bekletiyoruz.

Not: Eger soda yoksa 1 paket karbonatı su ile açın ve onun içinde de bekletebilirsiniz.Aynı işlevi yapar.







Kalamar




2-Daha sonra içine tuz koydugumuz unun içine kalamarları atıp iyice una buluyoruz ve kızgın yagda nar gibi kızartıyoruz.


Kızarttıgımız kalamarları kagıt peçete üzerine koyup fazla yagı alıyoruz.









squid sauce
Sosun Hazırlanması-Preparation of sauce



1-Dört yemek kaşıgı ( tepeleme dolu olacak) irmigi tenceremize koyup,üzerine 1 su bardagı suyu ilave ediyoruz.

İrmik renk degiştirmeyecek şekilde pişiriyoruz.Ama suyu tamamen çektirmiyoruz,az biraz sulu bırakıyoruz.


Daha sonra ezdigimimiz 2 diş sarmısagı ,yogurt ve mayonezi ilave ederek karıştırıyoruz.Sosumuz hazır.

Afiyet bal şeker olsun.:))


squid





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder