Fırında Makarna--Pasta Bake--
Malzemeler -materials
1 Paket Makarna -pasta
150 Gr Beyaz Peynir- feta cheese
Fırında Makarna |
250 Gr Taze Kaşar- fresh parmesan
1 Çay Bardagı Sıvı yag
1 Adet Yumurta
Tuz
Kimyon
Tarçın
Köri
Kurutulmuş Biberiye
Kurutulmuş Nane
Beşemal Sosu İçin:
1 Tatlı Kaşıgı Un- flour
1 Su Bardagı Süt
1 çay kaşıgı Tuz
2 Yemek Kaşıgı Sıvı yag
Yapılışı:
1-Bir paket makarnayı haşlayın ve fırın tepsisine koydugunuz 1 çay bardagı sıvı yag üzerine ilave edin.
Pasta Bake |
Az biraz sogumasını bekleyin ve soguduktan sonra üzerine, yaptıgınız beşemal sosunun yarısını ilave edip karıştırın.
2-Beyaz peyniri ufalayarak makarnaya ilave edin, taze kaşardan da bir miktar içine atın, fazlasını üzerine saklıyoruz, yumurtayı kırın , tüm baharatları katıp az biraz tuz katarak deli gibi karıştırın.
Not: Tuzu ilave ederken dikkatli olun, beyaz peynir tuzlu oldugundan makarna tuzlu olabilir.Aman dikkat !
3-Karıştırma işlemi bitince, kalan beşemal sosunu makarna üzerine yayın ve büyük bölümünü ayırdıgımız taze kaşarı üzerine yayın.
Arzu ederseniz üzerine kırmızı pul biberde serpebilirsiniz. 160 dereceye getirdiginiz fırında ,üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Soguduktan sonra servis yapın.Sogumasını beklerseniz pasta gibi dilimler halinde çıkar.
Afiyet bal şeker olsun.
Fırında Makarna |
Beşemal Sosun Yapılması:
Yagın içine koyacagınız 1 tatlı kaşıgı unun içine, 1 çay kaşıgı kadar tuz ilave ederek ,fazla pembeleşmeden kavurun.
Sonra üzerine sütü azar azar ilave ederek, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder