Etli Kırmızı Biber Salçası--Red Pepper Paste--
Kışın agız tadıyla bol bol yiyecegimiz bir diger salça çeşidi ise , sadece kırmızı etli biber ( kapya) ile yapacagımız salça yapımını anlatmaya çalışacagım.
Gerekli Malzemeler --Material
5 kg Etli Kırmızı Biber (kapya) --- Red pepper
Kapya |
2 Yemek Kaşıgı Kaya Tuzu
1 Yemek Kaşıgı Zeytinyagı
Biber salçasını yapmak için şu yolu takip edecegiz.
Red pepper |
Not: Eger biber kabuklarının , pul pul yemeginizde gözükmesinden hoşlanıyorsanız , biberlerinizi ev tipi et kıyma makinasından geçirebilirsiniz.
Gerçekten yemekte hoş bir görüntü oluşuyor ,deneyin derim.:))
2-Tencereye koydugunuz biberleri ,suyunu iyice salıp , suyu bitene kadar kaynatınız.
Not:Tuzu en son atacagız.Eger tuzu önceden atarsanız püt püt ederek mutfagınızı berbat eder.Hadi mutfak temizlenir sorun yok derseniz de , bu sefer elinizi yakarsınız.
3-Koyulaşan saf biber salçamıza ,2 yemek kaşıgı (tepeleme dolu olacak) tuzu ve 1 yemek kaşıgı zeytinyagını ilave ediyoruz.
Not:Salça inmeye yakın şişe kapaklarını iyice kaynatın.Öyle ki çıplak elle tutalmaz durumda olsun.Kapaklar mutlaka hiç kullanılmamış, yeni kapak olacak.
Koyulaşmış salçamızı ,cam şişelere doldurup ,sıcak kapaklarla sımsıkı kapatıp,ters çevirelim.Üzerine örtüler koyup bir gece yerinden oynatmadan bekleyelim.
Ertesi gün rafınıza koyabilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun.
red pepper paste |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder