20 Aralık 2015 Pazar

Biber salcasi

Etli Kırmızı Biber Salçası--Red Pepper Paste--


Kışın agız tadıyla bol bol yiyecegimiz bir diger salça çeşidi ise , sadece  kırmızı etli biber ( kapya) ile yapacagımız salça yapımını  anlatmaya çalışacagım.

Gerekli Malzemeler --Material


5 kg Etli Kırmızı Biber (kapya) --- Red pepper
Kapya
Kapya


2 Yemek Kaşıgı Kaya Tuzu

1 Yemek Kaşıgı Zeytinyagı

Biber salçasını yapmak için  şu yolu takip edecegiz.



Red pepper
Red pepper
1-Yıkayıp ,çekirdeklerini aldıgımız kırmızı etli biberimizi ,yani kapyalarımızı ,hiç bir işlem yapmadan (haşlamadan  veya közlemeden ),çig olarak robotta parçalayıp  tencereye koyuyoruz..

Not: Eger biber kabuklarının , pul pul yemeginizde gözükmesinden hoşlanıyorsanız , biberlerinizi ev tipi et kıyma makinasından geçirebilirsiniz.

Gerçekten yemekte hoş bir görüntü oluşuyor ,deneyin derim.:))


2-Tencereye koydugunuz biberleri ,suyunu iyice salıp , suyu bitene kadar kaynatınız.

Not:Tuzu en son atacagız.Eger tuzu önceden atarsanız püt püt ederek mutfagınızı berbat eder.Hadi mutfak temizlenir sorun yok derseniz de , bu sefer elinizi yakarsınız.

3-Koyulaşan saf biber salçamıza ,2 yemek kaşıgı (tepeleme dolu olacak) tuzu ve 1 yemek kaşıgı zeytinyagını ilave ediyoruz.

Not:Salça inmeye yakın şişe kapaklarını  iyice kaynatın.Öyle ki çıplak elle tutalmaz durumda olsun.Kapaklar mutlaka hiç kullanılmamış, yeni kapak olacak.

Koyulaşmış salçamızı ,cam şişelere doldurup ,sıcak kapaklarla sımsıkı kapatıp,ters çevirelim.Üzerine örtüler koyup bir gece yerinden oynatmadan bekleyelim.

Ertesi gün rafınıza koyabilirsiniz.

Afiyet bal şeker olsun.



red pepper paste
red pepper paste




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder