20 Aralık 2015 Pazar

yumurtaliispanak

Yumurtali Ispanak--eggs, spinach--


Gerekli Malzemeler:


1 Kg Ispanak - spinach
Yumurtalı Ispanak

4 Yumurta -egg

1 kahve fincanı Kısırlık bulgur

Yarım kangal Sucuk

1 baş Sogan

3 diş Sarmısak

5 yemek kaşıgı sıvı yag.

Tuz

Arzu ederseniz , istediginiz baharatlar.




Yumurtalı Ispanak
Yapılışı:

Ispanaklar ince ince kıyılır.

Tencereye yag  konur , dogradıgınız soganı ve sarmısakları ekleyip kavrulur.

Daha sonra ıspanakları ilave edilir..

Not:Ben fazla yag kullanmadıgım için yag ölçüme itibar etmeyin ,siz karar yagınızı koyun.

Tencerenin agzı kapatılarak , ıspanagın suyunu salması beklenir.

Suyunu salınca içine , kısırlık bulgur  ve küçük küçük dogradıgınız sucuklar ilave edilir..

Not: Ispanak baya bol su salacagından su koymayın , kendi suyu yetiyor.Eger illede koyarım pişmez derseniz , 1 kahve fincanı  kadar su koyun.Su fazla olursa yemek susamsı olur.

Ispanak suyunu çekince  yuvalar açılır , ve o yuvalara , adam başına yumurta kırılır.Ve tencerenin kapagını kapatılır  ki yumurta akı, sarıların üzerini kaplayacak şekilde pişsin.

Soguyunca yanına lahana turşu ile servis yapılır.:))

Afiyet bal şeker olsun.




Yumurtalı Ispanak






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder