21 Mart 2016 Pazartesi

bodrum makarnasi

Bodrum Makarnası--Bodrum Pasta--


Bugün sabahtan beri '' bugün ne yemek yapsam'' diye dolanıp duruyordum.Annem  '' hani Bodrum'a gittigimiz de orda bir evde  makarna  yemiştik ya ondan yapsana ''dedi...

Annem diyince aklıma geldi hakkaten o yıllar o kadar sık yapardım ki anlatamam, sonra zaman için de bu harika lezzeti unuttum.

Ve kolları sıvadım ....Kolay ,pratik ,doyurucu bir yemek ,özellikle çocugu olan hanımlara tavsiye ederim.


Malzemeler-materials

Bodrum Makarnası


1 Paket Makarna--Paste

1/2 kg kadar orta yaglı kıyma ( kırmızı et)--Red Meat

Tuz-salt

Kimyon-cumin

Tarçın-cinnamon

Köri-curry

Yarım Kase Kaymaklı Yogurt--creamy yogurt

4 yada 5 diş Sarmısak-garlic

1 Yemek Kaşıgı Domates Sosu

Yapılışı:


Bodrum Makarnası

1-Makarnayı içine az biraz sıvıyag ve tuz  koydugumuz suda 5-7 dakika kadar haşlıyoruz.

2-Kıymamızı tavaya koyup, eger yagsız kıyma ise az yag ilave ederek içine,tuz,kimyon,tarçın ve köri tozunu ilave ederek kavuruyoruz.

İndirmeye yakın domates sosu  1 yemek kaşıgı kadar
ilave edip, bir fincan kadar su çektiriyoruz.

4 yada 5 diş sarmısagı ezip ,kaymaklı yogurdumuzla harmanlıyoruz.




Bodrum Paste


3-Haşladıgımız makarnayı tepsiye yayıyoruz.

Üzerine sarmısaklı yogurdumuzu seriyoruz.Üzerini kapayacak şekilde.

En üste kıymamızı yayıyoruz.

Şekersiz limonata ile süper oluyor.


Not:Dikkat ettiyseniz bu makarna da yag pek yok gibi,kıymanın yagı ve haşlama sırasında suya ilave ettigimiz az biraz sıvı yag yeterli oluyor.







Afiyet bal şeker olsun.



Bodrum Makarnası















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder