Bodrum Makarnası--Bodrum Pasta--
Bugün sabahtan beri '' bugün ne yemek yapsam'' diye dolanıp duruyordum.Annem '' hani Bodrum'a gittigimiz de orda bir evde makarna yemiştik ya ondan yapsana ''dedi...
Annem diyince aklıma geldi hakkaten o yıllar o kadar sık yapardım ki anlatamam, sonra zaman için de bu harika lezzeti unuttum.
Ve kolları sıvadım ....Kolay ,pratik ,doyurucu bir yemek ,özellikle çocugu olan hanımlara tavsiye ederim.
Malzemeler-materials
Bodrum Makarnası |
1 Paket Makarna--Paste
1/2 kg kadar orta yaglı kıyma ( kırmızı et)--Red Meat
Tuz-salt
Kimyon-cumin
Tarçın-cinnamon
Köri-curry
Yarım Kase Kaymaklı Yogurt--creamy yogurt
4 yada 5 diş Sarmısak-garlic
1 Yemek Kaşıgı Domates Sosu
Yapılışı:
Bodrum Makarnası |
1-Makarnayı içine az biraz sıvıyag ve tuz koydugumuz suda 5-7 dakika kadar haşlıyoruz.
2-Kıymamızı tavaya koyup, eger yagsız kıyma ise az yag ilave ederek içine,tuz,kimyon,tarçın ve köri tozunu ilave ederek kavuruyoruz.
İndirmeye yakın domates sosu 1 yemek kaşıgı kadar
4 yada 5 diş sarmısagı ezip ,kaymaklı yogurdumuzla harmanlıyoruz.
Bodrum Paste |
3-Haşladıgımız makarnayı tepsiye yayıyoruz.
Üzerine sarmısaklı yogurdumuzu seriyoruz.Üzerini kapayacak şekilde.
En üste kıymamızı yayıyoruz.
Şekersiz limonata ile süper oluyor.
Not:Dikkat ettiyseniz bu makarna da yag pek yok gibi,kıymanın yagı ve haşlama sırasında suya ilave ettigimiz az biraz sıvı yag yeterli oluyor.
Afiyet bal şeker olsun.
Bodrum Makarnası |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder