20 Aralık 2015 Pazar

Dereotusaklama

Dereotu  Saklama --


Dereotu mutfakların vazgeçilmezidir.Faydaları saymakla bitmez ama ben faydasından çok ,yemege,salataya verdigi o güzel tada bayılıyorum.
Dereotusaklama

Aniden lazım oldugunda manava koşmaktansa ve  her an elimin altında dereotu bulunsun derseniz , benim yaptıgım gibi yapın ve dereotunu dondurun.

Yapılışı:

3 yada 4 bag dereotunu  yıkadıktan sonra , kagıthavlu ya da mutfak bezi üzerine yayın ve kurumasını bekleyin.

Kuruduktan sonra sapları ile birlikte ince ince kıyın .

Ya benim gibi yogurt kaplarına doldurun ya da  buzdolabı poşetine doldurup agzını kapayın .Derin dondurucunuza atın.

Buzdolabı poşeti kullanmamamın sebebi , kırıntılar dolaba dökülüyor,bunu temilemek eziyet oluyor.

Yogurt kaplarına koyunca ,çatal yardımıyla istediginiz kadar alıp agzını kapatıyorsunuz.Etraf kirlenmiyor.

Maydanozu da aynı şekilde saklayabilirsiniz.

Afiyet şeker bal olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder