Dereotu Saklama --
Dereotu mutfakların vazgeçilmezidir.Faydaları saymakla bitmez ama ben faydasından çok ,yemege,salataya verdigi o güzel tada bayılıyorum.
![]() |
Dereotusaklama |
Aniden lazım oldugunda manava koşmaktansa ve her an elimin altında dereotu bulunsun derseniz , benim yaptıgım gibi yapın ve dereotunu dondurun.
Yapılışı:
3 yada 4 bag dereotunu yıkadıktan sonra , kagıthavlu ya da mutfak bezi üzerine yayın ve kurumasını bekleyin.
Kuruduktan sonra sapları ile birlikte ince ince kıyın .
Ya benim gibi yogurt kaplarına doldurun ya da buzdolabı poşetine doldurup agzını kapayın .Derin dondurucunuza atın.
Buzdolabı poşeti kullanmamamın sebebi , kırıntılar dolaba dökülüyor,bunu temilemek eziyet oluyor.
Yogurt kaplarına koyunca ,çatal yardımıyla istediginiz kadar alıp agzını kapatıyorsunuz.Etraf kirlenmiyor.
Maydanozu da aynı şekilde saklayabilirsiniz.
Afiyet şeker bal olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder