Ayva Tatlisi--quince-cheese--
Malzemeler -materials
6 adet Ayva -quince
quince cheese |
100 gr Şeker-Sugar
100 gr Ceviz içi-walnut
150 gr Kaymak-cream
2 Su bardagı Su- Water
Yapılışı:
Ayva Tatlısı |
1-Ayvaları boylamasına ortadan ikiye bölerek ,çekirdeklerini çıkarın.
Not:Ayva çekirdeklerini eger tencere içine atarsanız ,ayvaların rengi pembemsi oluyor.Deneyin isterseniz.
2-Tencereye dizdiginiz ayvaların herbirinin içine ,bir yemek kaşıgı toz şeker koyun.
Üzerini geçmeyecek kadar, yaklaşık 2 su bardagı su ilave edin ve kısık ateşte pişirin.
3- Ayvalar pişince servis tabagına alın ve sogumasını bekleyin.
4-Soguyunca üzerine ceviz içi ilave edin.Üzerinede arzuya göre kaymak koyabilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun.
Ayva Tatlısı |
Not: Aynı şekilde golden elmadan da bu tatlı yapılır.Tek fark elma daha tatlı oldugundan şekeri 1 yemek kaşıgı degil , 1 tatlı kaşıgı koyun.
Ayrıca koyacagınız su miktarına da dikkate etmeniz lazım,elma hemen yumuşayacagından yarım bardak kadar su yeterli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder