29 Aralık 2015 Salı

Ayva Tatlisi

Ayva Tatlisi--quince-cheese--



Malzemeler -materials



6 adet Ayva -quince
quince cheese
quince cheese

100 gr Şeker-Sugar

100 gr Ceviz içi-walnut

150 gr Kaymak-cream

2 Su bardagı Su- Water




Yapılışı:


Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı


1-Ayvaları boylamasına ortadan ikiye bölerek ,çekirdeklerini çıkarın.

Not:Ayva çekirdeklerini eger tencere içine atarsanız ,ayvaların rengi pembemsi oluyor.Deneyin isterseniz.


2-Tencereye dizdiginiz ayvaların herbirinin içine ,bir yemek kaşıgı toz şeker koyun.

Üzerini geçmeyecek kadar, yaklaşık 2 su bardagı su ilave edin ve kısık ateşte pişirin.

3- Ayvalar pişince servis tabagına alın ve sogumasını bekleyin.

4-Soguyunca üzerine ceviz içi ilave edin.Üzerinede arzuya göre kaymak koyabilirsiniz.


Afiyet bal şeker olsun.


Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı



Not: Aynı şekilde golden elmadan da bu tatlı yapılır.Tek fark elma daha tatlı oldugundan şekeri 1 yemek kaşıgı degil , 1 tatlı kaşıgı koyun.

Ayrıca koyacagınız su miktarına da dikkate etmeniz lazım,elma hemen yumuşayacagından yarım bardak kadar su yeterli olacaktır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder