Kapya Salata--Kırmızı Biber Salatası--red pepper salad--
Malzemeler -materials
![]() |
red pepper salad |
5 adet Kırmızı etli biber ( kapya)--Red pepper
5 yada 6 adet orta boy Havuç--carrot
1 kahve fincanı Zeytinyagı--olive oil
5 diş Sarmısak--garlic
1 su bardagı Yogurt--yoghurt
1 yemek kaşıgı Mayonez--mayonnaise
Kuru Nane--dried mint
Tuz--salt
Yapılışı:
1-Havuçları rendeliyoruz ve tavaya alıyoruz. Üzerine bir fincan zeytinyagı koyup soteliyoruz.İndirmeye yakın tuzunu ilave ediyoruz. Ve sogumaya bırakıyoruz.
2-Kırmızı etli biberleri ( kapyaları) ocak üzerinde ya da fırında közlüyoruz, közleme işi bitince sıcak sıcak folyaya sarıyoruz ya da üzerine bir kapak kapatıp pörsümesini bekliyoruz.Bu işlemi yaparsanız kabuklar daha seri soyuluyor.
Biberler sıcaklıgını kaybedince içinin çekirdeklerini çıkarıp , kabuklarını soyuyoruz. Ve dilimleyerek karıştırma kabına alıyoruz. Ve sogumuş , sotelenmiş havuçları ilave ediyoruz.
![]() |
Kapya Salata |
3-Sarmısakları az biraz tuz yardımıyla ezip , yogurt ve mayoneze katıyoruz.
Ve kapya,biber karışımının üzerine boca ediyoruz.
Servis ederken isteginize baglı olarak üzerine nane ilave edebilirsiniz.
Not: Yogurt ve mayonez karışımının içine, sarmısak katmayınca da hayli lezzetli oluyor.
Öyle ki , Çanakkale'de birçok yerde bunu kahvaltı da ekmek üzerine sürüp yiyorlar.
Bende denedim baya iştah açıyor , özelikle zeytinle birlikte.
Afiyet bal şeker olsun.
![]() |
Kırmızı Etli Biber Salatası |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder