1 Ocak 2016 Cuma

Kapya Salata

Kapya Salata--Kırmızı Biber Salatası--red pepper salad--




Malzemeler -materials


red pepper salad
red pepper salad


5 adet Kırmızı etli biber ( kapya)--Red pepper

5 yada 6 adet orta boy Havuç--carrot

1 kahve fincanı Zeytinyagı--olive oil

5 diş Sarmısak--garlic

1 su bardagı Yogurt--yoghurt

1 yemek kaşıgı Mayonez--mayonnaise

Kuru Nane--dried mint

Tuz--salt



Yapılışı:


1-Havuçları rendeliyoruz ve tavaya alıyoruz. Üzerine  bir fincan zeytinyagı koyup soteliyoruz.İndirmeye yakın tuzunu ilave ediyoruz. Ve sogumaya bırakıyoruz.



2-Kırmızı etli biberleri ( kapyaları) ocak üzerinde ya da fırında közlüyoruz, közleme işi bitince sıcak sıcak folyaya sarıyoruz ya da üzerine bir kapak kapatıp pörsümesini bekliyoruz.Bu işlemi yaparsanız kabuklar daha seri soyuluyor.

Biberler sıcaklıgını kaybedince içinin çekirdeklerini çıkarıp , kabuklarını soyuyoruz. Ve dilimleyerek karıştırma kabına alıyoruz. Ve sogumuş , sotelenmiş havuçları ilave ediyoruz.




Kapya Salata
Kapya Salata




3-Sarmısakları az biraz tuz yardımıyla ezip , yogurt ve mayoneze katıyoruz.

 Ve kapya,biber karışımının üzerine boca ediyoruz.


Servis ederken isteginize baglı olarak üzerine nane ilave edebilirsiniz.

Not: Yogurt ve mayonez karışımının içine, sarmısak katmayınca da hayli lezzetli oluyor.

Öyle ki , Çanakkale'de birçok yerde  bunu kahvaltı da ekmek üzerine sürüp yiyorlar.

Bende denedim baya iştah açıyor , özelikle zeytinle birlikte.


Afiyet bal şeker olsun.



Kırmızı Etli Biber Salatası
Kırmızı Etli Biber Salatası





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder