2 Ocak 2016 Cumartesi

Ev tipi iskender kebap

İskender Kebap --Iskender kebab--


 Burada sizlere ev tipi iskender kebap yapmayı anlatmaya çalışacagım.

Deneyim ,göreceksiniz dışarda ki kebaplardan inanın bir farkı yok ...Hatta daha güzel:))


Malzemeler -materials

1 Kgr kadar parça Kırmızı et --Red meat
Ev Tipi İskender Kebap
Ev Tipi İskender Kebap


1 adet İnce Pide--pitta

100 gr Tereyag--butter

200 gr Susuz Yogurt

2  adet Domates--tomato

2  Su bardagı  Domates sosu ( salça degil )

10 adet Sivri Biber--green pepper

3 adet orta boy Patates--potato

2 yemek kaşıgı Zeytinyagı--olive oil

Tuz --salt


Yapılışı:



İskender Kebap Yapılışı
İskender Kebap Yapılışı

1- Kırmızı eti , ister  jülyen olarak ,isterseniz yaprak yaprak olarak dogruyoruz. Ben jülyen kesiyorum.

Ve dogradıgımız eti , içine katacagımız zeytinyagında suyunu salana kadar soteliyoruz.

Not: Tuzu peşin atmayın etiniz sertleşir ,son anda atacaksınız. Sadece kıyma kavururken tuzu peşin atıyoruz ki et topak topak kalmasın diye.

Su bitmeye yakın bakın ,etiniz hala sertse az biraz su ilave ederek yumuşacık olana kadar pişirin.

Su tamamen bitip etler yumuşayınca ,etin içine tereyagının yarısını ( 50 gr kadar ) ilave edin ,tuzu katın ve suyu tamamen pitince etiniz hazır demektir.

2- Pidelerin Hazırlanması ; Pideleri kare kare kesip fırın tepsisine koyun ve 160 derece de kıtır olana kadar pişirin.

Sosun Hazırlanması; Domates sosunun içine 50 gr kadar tereyagını katarak pişirin.Eger sosu koyu bulursanız üzerine kendi yaptıgımız et suyundan ,tarifi burda  http://hobimrengarenk.blogspot.com/2015/12/etsuyuyapimi.html 4 yada 5 bogum atarsanız ,hem sos sulanmış olursunuz ,hem de lezzeti artırmış olursunuz.

Domates-Sivri Biber ve Patateslerin Hazırlanması; Patatesleri fırında kızartın ,bunun tarifini yemek bölümünde pratik bilgilerde verecegim.Domates ve sivri, biberi de ben teflon tavada közlüyorum.

3- Herşey tamamlandı ,sıra bu lezzetleri bir araya getirmeye geldi.

Bunun için ; 
İskender Kebap
İskender Kebap


Önce tabagımıza fırında kuruttugumuz pideleri koyuyoruz. 

Ve üzerine bolca yogurdumuzu döküyoruz. Yogurt kuruttugumuz pidelerin yumuşamasına ama yine de çıtırlıgını korumasına sebep oluyor.

Daha sonra üzerine soteledigimiz jülyen etleri koyuyoruz. Tereyaglı domates sosumuzu etlerin üzerine yayıyoruz.

Yanına garnitür olarak, közledigimiz sivri biber,domatesve fırında kızarttıgımız patateslerden koyarak servis yapıyoruz.

Not: Normalde tereyag eritilerek etlerin üzerine dökülür ,bu durum bazı insanları rahatsız eder ,sanki fazla yaglı olacakmış gibi bir hisse kapılırız.
Ben de bunlardan biri olarak ,iskender kebapta tereyagını eritip etlerin üzerine dökecegime, içine yani sos ve ete pişme anında katıyorum. Bu durum etin daha yumuşak olmasını sagladıgı gibi sosuma da ayrı bir lezzet katıyor.

Deneyin pişman olmazsınız.

Afiyet bal şeker olsun. 


Ev Tipi İskender Kebap
Ev Tipi İskender Kebap

Yeni bilgiler paylaştım.İlginizi çekebilir.:) Deri Bölümüne-Deri Erkek Omuz Çntası Yapımı

X