11 Ekim 2015 Pazar

Cicek Hamuru

Çiçek Hamuru -- flower dough --


Gerekli Malzemeler - Material


Beyaz Tutkal - white glue

Bugday unu - wheat flour

Bugday Nişastası - wheat Starch

Gliserin -  glycerin

veya - or

Zeytinyagı -  olive oil  

Yapılışı:

Kullanacagınız miktar kadar yapmaya özen gösterin.Ben ölçü olarak verecegim.Ölçünün büyüklük ya da küçüklügüne sizler karar vereceksiniz.

1-Kabınıza  2 ölçü beyaz tutkal koyunuz.Ben Polimer tutkal kullanıyorum.Siz ne kullanırsanız kullanırsınız.

2-Tutkalın içine , 1 ölçü bugday unu ve 2 ölçü bugday nişastası koyunuz.

3-Eger evde gliserin varsa bir çay kaşıgı kadar gliserin koyunuz.Eger gliserin yoksa zeytinyagıda aynı işlevi görür. Gliserin yerine 1 çay kaşıgı zeytinyagı koyun.

4- Bu karışımı eliniz yogurun ,kaşık vs kullanmayın.


 Kulak memesinden azıcık daha sert olacak şekilde yogurun ki , zaman geçtikçe hamur gevşer.Yani yumuşar.

Not:Hamur istenen sertlikte olmazsa duruma göre nişasta veya tutkal ilave edebilirsiniz.

Artık elde ettiginiz bu hamurla, ister çiçek,ister insan,hayvan ,çeşitli objeler vs yapımında kullanabilirsiniz. 

Not: Hamurunuz artarsa , kalan hamuru bir naylon poşete koyup buzdolabında bekletin.Dışarda bırakırsanız bozulur.

 Önemli not: Tutkal hamurunu sadece çiçek yapımında kullanacaksanız, hamurdan parçalar ayırıp toz boyalarla ya da akrilik boyalarla renklendirerek yapabilirsiniz.


Örnegin gül yapacagız,hamurun bir kısmını açık tonda kırmızı ,bir başka kısmını az biraz daha koyu kırmızı yapıp ,gülünüzü yapabilirsiniz.Gül çanagı içinse aynı yöntemle hamuru yeşile boyayıp kullanabilirsiniz.Hem yapraklar hem çanaklar içinde yeşilin çeşitli tonlarında hamur hazırlayabilirsiniz.

İş bitip gülleri boyamaya sıra geldiginde, ufak rötüşlerle işi bitirirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder